OBOD in de Lage Landen

“The Way of Anu” met Thea Worthington en Marjorie Pennings
Thea WorthingtonMarjorie Pennings

Maak kennis met de krachten van transformatie rondom de cycli van de Zon en de Maan en de 8 Festivals op het Wiel van het jaar. We gaan op een reis langs verschillende archetypen om zo de masculiene en feminiene aspecten in onszelf te verbinden. En de wilde wijsheid van de Ziel weer te omarmen.

Deze bijzondere workshop wordt gegeven in Duitsland, net over de grens bij Enschede, maar is ook toegankelijk voor iedereen die is aangesloten bij OBOD in Nederland en België.

Lees hier de Engelstalige informatie.

Kosten: €290,- inclusief maaltijden en overnachting.
Aanmelding en informatie via Anna Bluhm: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Ik was het meest geïnteresseerd in kamagra, want kamagra kopen is niet zwaar en zal u geen problemen reden. Zelfs na een langdurig tijd druk met het schijnt de nieuwe icoontjes die je niet nodig hebt.

 

Men of the Wheel met Adrian Rooke

Op 22 november start een workshopcyclus van vier intensieve weekenden. Twee jaar lang verdiepen we ons met een groep mannen rondom de mannelijke archetypen op het Wiel van het Jaar. Dit doen we met behulp van het model The Way of Anu zoals dit is ontwikkeld door Thea Worthington en is het vervolg op haar introductieworkshops. Het plaatst 16 archetypen, 8 mannelijk en 8 vrouwelijk, op het jaarwiel. Op druidisch/sjamanistische wijze onderzoeken we deze archetypen verbonden aan de levensfasen van de man. Zo komen onder andere de Mabon, de Krijger, de Chief en de Magiër aan bod. In deze workshop werkt Adrian met ons door middel van meditatie, rituelen, verhalen en openhartig delen. We leren ons verbinden met de archetypes en bijbehorende mythen.

Eerdere deelnemers zeiden “...de workshops waren geweldig en iedereen genoot van de wijze waarop Adrian ze begeleidde. We genoten van in de natuur zijn en onze ervaringen in de cirkel te delen. Vuur maken en onder elkaar zijn....

Bij deelname gaan we ervan uit dat je de intentie hebt alle vier de workshops te volgen. Elke workshop bouwt voort op de vorige en door de verdieping met mannen onder elkaar kunnen we samen deze intensieve reis van zelfonderzoek en heling vormgeven. Later instromen is dan ook niet mogelijk.

Praktische informatie:

Eerste weekend 22 -24 november, locatie: Het Kleine Paradijs (Easterein) in Friesland
Tweede weekend 7 – 9 mei 2014 (ovb) locatie: Het Kleine Paradijs (Easterein) in Friesland
De overige weekenden worden in overleg met de deelnemers gepland in najaar 2014 en voorjaar 2015.

Programmaopzet:

Het programma loopt van 19.00 uur op vrijdagavond tot en met zondag 16.30 uur. Voor mensen die niet hebben deelgenomen aan de introductieworkshop met Thea Worthington, is het nodig een middagdeel extra deel te nemen voorafgaand aan het eerste weekend. We starten dan om 13.00 uur. De extra kosten bedragen daarvoor eenmalig € 25,--.

Kosten:

Je deelnameprijs voor de eerste twee weekenden is vastgesteld op € 225,-- per weekend en is inclusief 2 overnachtingen en maaltijden. We willen je vragen als het kan om de eerste twee weekenden in één keer te betalen. De prijs voor weekend 3 en 4 zijn onder voorbehoud van eventuele lichte prijsaanpassingen voor vervoer, locatie en maaltijden.

Je kunt je aanmelden door een aanmeldformulier aan te vragen op This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of rechtstreeks online via dit formulier. Er is een maximum van 16 plaatsen beschikbaar.

Ik was het meest geïnteresseerd in kamagra, doordat kamagra kopen is niet moeilijk en zal u geen enkele problemen oorzaak. Zelfs na een lange tijd bezig met het lijkt de nieuwe icoontjes die je niet nodig hebt.

 

Welkom op de site van moderne druïden

Midzomer

NIEUWS

International camp 2017 van 30 juni tot 2 juli bij Dortmund. Meer informatie op Duitstalige website >>> Je kunt voor de basisinformatie ook kijken in de activiteitenagenda.

Workshop OBOD-festival 21 augustus staan online (zie programma).
Meer informatie >>>

Interesse in een septemberretraite op Iona? Sacred Journey, Sacred Isle, Sacred Soul. Meer informatie en reserveren >>>

Interesse in de workshop Way of Anu? Meer informatie is hier te vinden...


De traditie van de druïden wordt ook wel druïderij of druïdisme genoemd. Druiderij biedt een levende, dynamische en vooral praktische, natuurgerichte spiritualiteit.

Het pad van de druïden is een krachtige manier om aan jezelf te werken. We werken vanuit een diep respect voor de natuur aan het integreren van onze natuurlijke aardse persoonlijkheid met ons spiritueel wezen.
We leren van onze ervaringen en van die van anderen.

Veel druïden verbinden hun liefde voor Moeder Aarde met hun liefde voor een diversiteit aan creatieve kunstvormen, zoals muziek, gedichten en verhalen, en allerhande vormen van kunstnijverheid.

De leden van de Orde van Barden, Ovaten en Druïden (OBOD) vinden elkaar via vieringen, bijeenkomsten en de digitale snelweg om gezamenlijk de traditie der druïden te vieren en hun ontwikkeling te verdiepen.

Hieronder licht Philip Carr-Gomm, Chosen Chief van de OBOD, de traditie van de druïden toe.

 

 

.

 

 

De OBOD-workshop Meditatie & Rituelen

Eens per jaar wordt een speciale workshop aangeboden, die binnen de OBOD is ontwikkeld als een aanvulling en ondersteuning bij de gwersi door Susan Henseler en Kate & Barry Reilly. De workshop is zo opgebouwd, dat hij heel waardevol is voor zowel beginnende barden als  ook voor ovaten en druïden die gezamenlijk de jaarfeesten willen vieren of starten met een Seedgroup of Grove.

Deze ervaringsgerichte workshop biedt extra handvatten en tips om je meditaties te verdiepen en je effectief te verbinden met de heilige tijd en heilige ruimte in rituelen. In de workshop verken je  op welke manieren jouw verbinding met de wezens, gidsen en wijsheid van de andere werelden verdiept kan worden.

Op twee afzonderlijke dagen verzorgen Henk & Marjorie deze workshop, waarin vooral doen en ervaren centraal staat. Je gaat op reis langs oude wijsheid, nieuwe inzichten en ‘best practices’ rondom de technieken van meditatie en rituelen, zoals daar binnen OBOD mee gewerkt worden.
De eerste dag zal geheel in het teken van Meditatie staan. We introduceren verschillende technieken voor innerlijk werk. We combineren diverse Oosterse en Westerse technieken tot een krachtige, inspirerende hedendaagse druïden benadering. Onderwerpen die aan bod komen zijn; intentie en lichaamsgewaarzijn, ademhaling, lichtlichaam (lightbody), innerlijk reizen, gidsen en innerlijke wezens.

Op de tweede dag maken je kennis met de manier waarop een ritueel onszelf beïnvloedt en onze creativiteit versterkt. Je ervaart hoe rituelen ons in verbinding brengen met de andere werelden en de magie van de heilige tijd en ruimte. Thema’s die aan bod komen zijn; intentie, het centrum en de cirkel, poorten en het aanroepen van de windrichtingen. Ter afsluiting van deze dag geven we samen een ritueel vorm.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan de workshop:

“...Deze workshop klonk als een klok; helder, stap voor stap, duidelijk en een frisse blik gevend...”

“...De manier waarop de training gegeven wordt is bijzonder prettig en zorgt ervoor dat er ‘spelenderwijs’ verdieping bereikt wordt...”

“...Het heeft veel meer kop en staart gekregen; dat geeft meer zelfvertrouwen om een actievere rol te spelen in rituelen...”

“...Door de ontmoetingen met andere Obodies tijdens de workshop heb ik nu kunnen deelnemen aan ceremonies. Ik heb daarin bewuster keuze durven maken en dat heeft mijn leven verrijkt. Jullie gaven , mogelijk onbewust , me dat zetje dat ik nodig had...”
 

Achtergrond

Henk en Marjorie zijn nu zo’n 15 jaar actief binnen de OBOD. Sinds 2006 werken ze (beiden trainer en coach) op verschillende vlakken samen. In het magische Cornwall zijn ze door Kate & Barry Reilly en later door Théa Worthington getraind en geïnspireerd om de oorspronkelijk Engelse OBOD-workshop   hier in het Nederlands aan te bieden.

Praktische informatie

De workshop vindt plaats op twee losse zondagen in Zeist in het voorjaar (6 maart en 17 april) van 09.30 – 17.00 uur. Kosten bedragen € 110,-- inclusief koffie en thee. De lunch verzorgen we met elkaar Potluck. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Ik was het meest geïnteresseerd in kamagra, want kamagra kopen is niet moeilijk en zal u niet problemen oorzaak. Zelfs na een lange tijd druk bezig met het schijnt de nieuwe icoontjes die je niet nodig hebt.

 

Druïden: onze filosofie, onze traditie

Druïdisme, druidry of druïderij is voor de één een natuurlijk spiritueel pad, voor de ander een religie en in delen van Groot-Brittanië onderdeel van een culturele activiteit, the National Eisteddfodau. Druïden geloven in de onderlinge verbondenheid en heiligheid van alle leven. We leven en werken volgens een filosofie die gedurende vele generaties is gevormd en ontwikkeld en die net als het leven zelf, voortdurend in ontwikkeling is. Druïden willen Creativiteit, Wijsheid en Liefde ervaren en uitdragen.

  • Creativiteit betekent je openen voor je volledig potentieel en dat gebruiken om schoonheid in de wereld te brengen. We zoeken naar de verhalen diep in onszelf, in anderen, in de natuur en letterlijk in de boekenkast.
  • De Wijsheid die we willen uitdragen vinden we in oude mythen en sagen, in honderden triades en in eeuwen kennis en kennisoverdracht over druidry.
  • Liefde is de liefde voor bomen, stenen, dieren, de mensheid, het lichaam. De liefde voor verhalen en mythen, voor schoonheid en vrede. De liefde voor elkaar en het Leven.

Meer over de ideeën en beelden die druïden delen >>>

Meer over onze ethiek en waarden >>>

Het hart van onze leefwijze ligt in het vieren van acht specifieke momenten in het jaar, de jaarfeesten. Tijdens die momenten bevestigen we onze diepe verbondenheid tussen het individu en de natuurlijke en spirituele wereld. Meer over de jaarfeesten >>>

De eeuwenoude leer van de druïden vertegenwoordigt een van de bronnen van inspiratie in de westerse spirituele traditie. Het is ook vandaag de dag een relevante en levende traditie die zich mag verheugen in een groeiende belangstelling. Elk jaar ontstaan er wereldwijd nieuwe groepen, nieuwe websites en verschijnen er vele boeken.

De wortels

De traditie der Druïden gaat heel ver terug tot de tijd van de Kelten. Druïden (v/m) waren magiërs en dichters, raadgevers en genezers, shamanen en filosofen. De klassieke Druïden leefde waarschijnlijk van 400 voor Chr tot 600 na Chr. De Kelten combineerden de inspirerende esoterische, wiskundige en technische vaardigheden van de steentijdmensen (bouwers steencirkels) met hun eigen flamboyante kunstzinnigheid en traditionele wijsheden, waarna het druïdisme ontstond zoals de Grieken en Romeinen het beschreven. Tegen 600 na Chr. werd Druidry volledig overschaduwd door het christendom en raakte het in de vergetelheid. Wel bleef het gedachtegoed voorleven in bardenscholen, folkloristische tradities en gewoonten in Ierland, Schotland, Wales, Engeland en Bretagne. De oorsprong van het modern druïdisme als spiritueel pad of filosofie ligt ongeveer driehonderd jaar terug, rond 1717. Deze periode staat bekend als de ‘Druid Revival’. Historici, folkloristen en vroege literatuur brachten de herinnering weer tot leven. Klik hier >>> voor een kort historisch overzicht.

 

Ik was het meest geïnteresseerd in kamagra, doordat kamagra kopen is niet zwaar en zal u niet problemen reden. Zelfs na een langdurig tijd bezig met het schijnt de nieuwe icoontjes die je niet nodig hebt.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Page 1 of 4