Ervaar de kracht van een levende traditie

Orde van barden, ovaten & druïden in de lage landen (OBOD-LL)

Druïderij is een levende en dynamische natuurspiritualiteit die wereldwijd groeit en bloeit.

De kracht van deze oude traditie stroomt door moderne druïderij: het pad der druïden is spiritueel, modern en praktisch en je kunt het alleen of samen met anderen bewandelen. Het is sterk verbonden met de natuur en de seizoenen, met creativiteit, ambachten en de kunsten en met aloude bronnen van wijsheid en de magie van het leven.

Nieuws

Nieuws

Op deze nieuwspagina houdt OBOD-LL je op de hoogte van recente ontwikkelingen bij OBOD internationaal en wat er bij ons in de Lage Landen gebeurt.

Lees meer
Maak kennis met de opleiding

Maak kennis met de opleiding

OBOD biedt een unieke, Nederlandstalige opleiding, die je thuis kunt volgen. De opleiding spreekt je creativiteit aan, versterkt de verbinding met je gevoel en de wereld en laat zien hoe je kunt bijdragen aan het herstel van een natuurlijke balans.

Lees meer
Activiteiten-agenda

Activiteiten-agenda

OBOD en haar leden organiseren allerlei inspirerende, gezellige en verdiepende activiteiten voor elkaar. De activiteiten passen bij ons wereldbeeld of horen bij de opleiding.

Lees meer
Kwartaalblad Dryade

Kwartaalblad Dryade

Elk kwartaal verschijnt de gratis Dryade. Dryade is een digitaal blad (pdf) met artikelen exclusief voor en door OBOD-leden uit Nederland en België.

Lees meer
Magische plekken in de lage landen

Magische plekken in de lage landen

Stonehenge (GB), Broceliande (FR) en Newgrange (IR) zijn bekende magische plekken in Europa. Maar ook Nederland heeft magische en spirituele plekken van hunebedden, grafheuvels tot oeroude bossen.

Lees meer
OBOD-leden ontmoeten

OBOD-leden ontmoeten

Veel leden beleven hun druïdisch pad alleen. Toch zijn er wereldwijd meer dan 150 groepen (groves en seedgroups) waar leden en belangstellenden elkaar ontmoeten en waar ze bijvoorbeeld de jaarfeesten samen vieren.

Lees meer
Ons wereldbeeld

Ons wereldbeeld

Druïderij zoekt en deelt Licht en Liefde. Het pad biedt spirituele, magische én ethische lessen voor een betrokken leven, midden in onze (natuurlijke) wereld.

Lees meer
Kennismaken met OBOD

Kennismaken met OBOD

De orde van barden, ovaten en druïden heeft ruim 30.000 leden (telling 2022) in vijftig landen. Ze leven vanuit een spiritualiteit en levensfilosofie die geworteld is in een liefde voor de natuurlijke wereld, een liefde voor de aarde.

Lees meer
Lankester-reeks

Lankester-reeks

Ko en Joke Lankester stellen een deel van hun boeken gratis digitaal beschikbaar. Je kunt ze op deze pagina vinden en daar vandaan downloaden (pdf).

Lees meer