Boeken over Druïden

Er is op de markt een groot aanbod van boeken rondom Druïden. De bekendheid ervan is de afgelopen jaren sterk gegroeid en er zijn veel schrijvers op de markt gekomen. Voor jou hebben we een selectie gemaakt van boeken die door leden van de Orde zijn geschreven of die we aanbevelen. Vaak bieden ze een aanvulling op het lesmateriaal van de orde. Het aantal boeken dat in het Nederlands is vertaald is beperkt.

Klik op de boeken om ze direct te bestellen bij Bol.com en draag bij aan het onderhoud van deze site.
Boeken algemeen

Voor een uitgebreide engelstalige selectie van boeken over Druidry, verwijzen we naar de website van Amazon.co.uk voor English books on Druidry.

Boeken en orakels door Philip Carr Gomm

Philip Carr-Gomm schrijft over de basis van Druidry in deze tijd, geworteld in een traditie. Een mooie kennismaking met de spirituele wereld van hedendaagse Druïden.(Engelstalig)

Het boek Druidcraft verbindt Druiderij met Wicca. Geschreven samen met Vivianne Crowley. Het biedt een mooi inkijkje in beide werelden, waar ze elkaar overlappen en waar ze zich van elkaar onderscheiden.(Engelstalig)

Nederlandse vertaling van het boek Druidcraft. Niet altijd even mooi vertaald, maar als je het Engels niet genoeg machtig bent, is het een fijne aanvulling in je boekenkast.

What do Druids believe gaat in op de filosofie van de druïden. Philip Carr Gomm staat aan de wieg van de moderne Druidry beweging in Engeland en inspireerde duizenden mensen die zich aan zijn Orde hebben verbonden.(Engelstalig)

Een gedegen naslagwerk van de geschiedenis van magie en tovenarij in Engeland. Gezien het onderwerp en de vele bronnen uit het verleden die zijn geraadpleegd, is dit boek niet heel toegankelijk voor mensen die het Engels niet zo machtig zijn. Maar wel wordt zichtbaar hoe de traditie van magie in Engeland altijd heeft voortbestaan.(Engelstalig)

Elk OBOD-lid heeft dit orakel waarschijnlijk in huis. Met de prachtige dieren geschilderd door Will Wothington, is dit een inspirerende orakelset. Het biedt de verbinding met de inheemse dieren van West Europa. Dieren als Vos, Bij, Hond, Beer, Zalm, Zeehond, Havik en Adelaar vind je in deze orakelset. Rechtstreeks vanuit de natuur om ons heen. (Engelstalig)

Geweldig tarotdeck met de grote en kleine Arcana. Bijzonder is de keltische en druïdische symboliek die in de kaarten terecht is gekomen. Philip Carr Gomm geeft in het bijgevoegde naslagwerk een eigen visie op de grote en kleine arcana die een verdieping biedt op veel bestaande tarotschrijvers. (Engelstalig)

Het meest recente orakel van Philip Carr Gomm en zijn vrouw Stephanie is het plantenorakel. Met planten die je op je wandeling in bos of weide tegen kunt komen. (Engelstalig)


Het Bardic Book of Becoming is een persoonlijk relaas van Ivan Mcbeth die zijn weg in Druidry gevonden heeft. Met oefeningen en verhalen neemt hij je mee op zijn pad en nodigt je uit om dit te volgen.(Engelstalig)

Penny Billington is al jaren OBOD-lid en hoofdredacteur van het maandelijkse blad Touchstone. Met dit boek heeft ze een zelfstudie geschreven die als start of als aanvulling kan worden gebruikt voor de cursus van de OBOD.(Engelstalig)

Joanna van der Hoeven, een van oorsprong Canadese vrouw, brengt Zen en Druiderij samen in dit handzame boekje. Ze laat de vergelijkingen uit tussen de traditie van Zen en Druiderij zien. Kort zoals je van Zen verwacht, en krachtig zoals je van een Druide verwacht. Ze schreef nog meer boeken.(Engelstalig)

Emma Restall Orr is ooit bij de OBOD begonnen, waarna ze leidig gaf aan de British Druid Order en sinds 2004 The Druid Network leidt. Dit boek help je bij het ontdekken van je verbinding met de natuur om je heen.(Engelstalig)

Nimue Brown brengt meditatie binnen de Druidry tot leven. Op verschillende niveaus biedt ze oefeningen aan (mentaal, spiritueel, fysiek en emotioneel) en probeert daarbij de vrijheid en ondogmatische levenshouding van de Druide in ere te houden.(Engelstalig)

John Michael Greer is Chief van de Amerikaanse Ancient Druid Order (ADO). Dit boek is een combinatie van filosofie, rituelen en praktische oplossingen voor vragen van de hedendaagse druidry in een moderne wereld.(Engelstalig)

Reacties zijn gesloten.