Boeken over Druïden

Er is op de markt een groot aanbod van boeken rondom Druïden. De bekendheid ervan is de afgelopen jaren sterk gegroeid en er zijn veel schrijvers op de markt gekomen. Voor jou hebben we een selectie gemaakt van boeken die door leden van de Orde zijn geschreven of die we aanbevelen. Vaak bieden ze een aanvulling op het lesmateriaal van de orde. Het aantal boeken dat in het Nederlands is vertaald is beperkt.

Klik op de boeken om ze direct te bestellen bij Bol.com en draag bij aan het onderhoud van deze site.
Boeken algemeen

Boeken en orakels door Philip Carr Gomm

Het boek Druidcraft verbindt Druiderij met Wicca. Geschreven samen met Vivianne Crowley. Het biedt een mooi inkijkje in beide werelden, waar ze elkaar overlappen en waar ze zich van elkaar onderscheiden.(Engelstalig)

Nederlandse vertaling van het boek Druidcraft. Niet altijd even mooi vertaald, maar als je het Engels niet genoeg machtig bent, is het een fijne aanvulling in je boekenkast.  

What do Druids believe gaat in op de filosofie van de druïden. Philip Carr Gomm staat aan de wieg van de moderne Druidry beweging in Engeland en inspireerde duizenden mensen die zich aan zijn Orde hebben verbonden.(Engelstalig)

De Nederlandse vertaling van What do Druids believe. Een boek wat elk OBOD lid in zijn kast zou moeten hebben om uit te lenen aan vrienden en bekenden die geinteresseerd zijn in hun spirituele pad.

Een gedegen naslagwerk van de geschiedenis van magie en tovenarij in Engeland. Gezien het onderwerp en de vele bronnen uit het verleden die zijn geraadpleegd, is dit boek niet heel toegankelijk voor mensen die het Engels niet zo machtig zijn. Maar wel wordt zichtbaar hoe de traditie van magie in Engeland altijd heeft voortbestaan.(Engelstalig)

Elk OBOD-lid heeft dit orakel waarschijnlijk in huis. Met de prachtige dieren geschilderd door Will Wothington, is dit een inspirerende orakelset. Het biedt de verbinding met de inheemse dieren van West Europa. Dieren als Vos, Bij, Hond, Beer, Zalm, Zeehond, Havik en Adelaar vind je in deze orakelset. Rechtstreeks vanuit de natuur om ons heen. (Engelstalig)

Geweldig tarotdeck met de grote en kleine Arcana. Bijzonder is de keltische en druïdische symboliek die in de kaarten terecht is gekomen. Philip Carr Gomm geeft in het bijgevoegde naslagwerk een eigen visie op de grote en kleine arcana die een verdieping biedt op veel bestaande tarotschrijvers. (Engelstalig)

Het meest recente orakel van Philip Carr Gomm en zijn vrouw Stephanie is het plantenorakel. Met planten die je op je wandeling in bos of weide tegen kunt komen. (Engelstalig)


Penny Billington is al jaren OBOD-lid en hoofdredacteur van het maandelijkse blad Touchstone. Met dit boek heeft ze een zelfstudie geschreven die als start of als aanvulling kan worden gebruikt voor de cursus van de OBOD.(Engelstalig)

korte weergave volgt.(Engelstalig)

korte weergave volgt.(Engelstalig)

korte weergave volgt.(Engelstalig)

 

Reacties zijn gesloten.