Magische plekken Friesland

Bonifatiuskapel in Dokkum

De Bonifatiuskapel is een inspirerende energieplaats, volgens Ganzeboom (zie bronnen). Duizenden jaren geleden waren hier uitgestrekte bossen. Keltische, Germaanse en Friese stammen hadden er hun heilige plaatsen en waterbronnen.Bonifatius koos zo’n plek uit voor zijn eerste kapel.

Meer informatie >>>

Rijsterbos (Mirns bij Bakhuizen)

Het huidige loofbos is in de 18e eeuw aangelegd, maar de plek is veel ouder (100.000 jaar) en magisch. Het bos ligt in Gaasterland, het land van de geesten.De plek waar grote beuken als tempelpilaren in het open veld oprijzen, is energetisch sterk. Even verderop ligt het Friese hunebed. In dit bos was mogelijk in de steentijd een religieus centrum. Er is uit die tijd een stenen kist gevonden van de trechterbekercultuur (makers van de hunebedden). Een steenkist is rechthoekige grafvorm, die ingegraven is in de grond.

Meer informatie wandelroute >>>

Kerk van Wieuwerd

Wieuwerd (Wiuwert) is een afgegraven terpdorp, waar archeologen rijke en mysterieuze ontdekkingen hebben gedaan, die nog steeds vragen oproepen. In de grafkelder van de 13-eeuwse kerk in Wieuwerd liggen vier mummies, die volgens de verhalen gelinkt zijn aan de 17-eeuwse zeer strenge christelijke sekte der Labadisten. Het is mogelijk dat de sekte zich bezighield met zowel de materiële als de geestelijke kant van Alchemie. Hoe dan ook, tot op de dag van vandaag gaat er een huiveringwekkende kracht uit van de kerk en kelder, die ook buiten al te voelen is. De een ervaart deze kracht als positief, de ander als negatief.

Meer informatie >>>

Bronnen:
12 Magische plaatsen in Nederland van Hans van de Bosch en Jelle Veeman
Spirituele plekken in Nederland van Henk Ganzeboom
Bomen en mensen, een oeroude relatie onder redactie van Frans Moens en Roelie de Weerd
Hints van OBOD-leden, aangevuld met informatie vanaf het internet.

Reacties zijn gesloten.