Magische plekken in Gelderland

Gallo-romeinse tempel (Elst)

De plaats waar de Grote Kerk staat, is eeuwenlang een heilige plek geweest. Vóór de komst van de Romeinen lag hier een Bataafse cultusplaats in de openlucht. De Romeinen brachten de Bataven wat beschaving bij door halverwege de eerste eeuw een stenen tempel voor hen te bouwen. Je kunt de resten via de kerk bezoeken.

Meer informatie >>>

De Koortsboom (Overasselt)

Meer informatie over de Koortsboom >>>
Meer informatie over de Koortsboom, de kapel St Warwick en de bijgelegen krachtplek >>>
Bezoekverslag van Joke Visker >>>

Het Solse Gat (Noord-Veluwe)

In het oudste bos van Nederland, dicht bij het gehucht Drie, ligt het Solse Gat. Dit is volgens Ganzeboom (zie bronnen) een van de belangrijkste energiekrachtplaatsen van Nederland. Van den Bosch (zie bronnen) noemt het een verraderlijke plaats aan de rand van onze wereld. Het bos heeft veel meegemaakt, ook spiritueel. Van een plek met een sterke vrouwelijke energie in de oudheid, is het wisselend mannelijk, neutraal, donker en licht van energie geweest. Geen wonder dat mensen de plek nu allemaal anders ervaren.

Meer informatie >>>

Librije Walburgiskerk Zutphen

Zutphen als stad komt ook voor in de magische IJsselroute op deze site. De Librije is een plek voor mensen die zich even in een middeleeuwse bibliotheek willen wanen.

Bezoekverslag van Joke Visker >>>

Wodanseiken (Wolfheze)

De Wodanseiken langs de Wolfhezerbeek behoren tot de bekendste bomen van Nederland. Ze zijn naar schatting 400 tot 600 jaar oud. De naam is door landschapsschilders bedacht. Qua grootte vallen ze een beetje tegen, omdat ze in het donkere bos (te) weinig licht kregen. Bij Hotel Wolfheze staat een veel imposanter en even oud exemplaar, dat officieel niet tot de Wodanseiken wordt gerekend, maar wel langs dezelfde beek heeft gestaan.

Meer informatie >>>
Bezoekverslag van Joke Visker >>>

Bronnen:
12 Magische plaatsen in Nederland van Hans van de Bosch en Jelle Veeman
Spirituele plekken in Nederland van Henk Ganzeboom
Bomen en mensen, een oeroude relatie onder redactie van Frans Moens en Roelie de Weerd
Hints van OBOD-leden, aangevuld met informatie vanaf het internet (zie linken in de tekst).

Reacties zijn gesloten.