Magische plekken in Limburg

Thorn

In het Limburgse Thorn overheerst de kleur wit, hier het teken van het (goddelijke) vuur. Daarnaast zie je verwijzingen naar goud en het astrologische vuurteken Ram. Het stadje staat dan ook “sterk in het teken van de zon, de oneindige bron van alles.” Dit zie je onder meer terug in de Abdijkerk waar de zon in veel versieringen terugkomt en dat “voel je in de kelder aan de andere kant van waar de mummies liggen. De kerk staat op de plek van een voormalige tempel gewijd aan vuurgod Thor en de druïden hebben hier ook vorm gegeven aan hun geloof”. Thorn kan je helpen om je van je hechting met het stoffelijke te bevrijden.
Meer informatie >>>

Het Ravensbos(ch) (Valkenburg/Schimmert)

Dit is een van de meest oorspronkelijke en oudste bossen van Nederland. Het bos is vrij onbekend en redelijk ongeschonden, mogelijk dankzij de naamgever van het bos, de raaf. Mensen meden deze vogel als het even kon. Het is een gevarieerd hellingbos met veel eiken-, beuken- en berkenbomen. In het dal ontspringen verschillende bronnen en er is een bosmeertje, wat een goede plek is om te mediteren. In het bos hebben Romeinse villa’s en andere Romeinse gebouwen gestaan. In het noordoosten (dorp Arensgenout) staat een voormalig Oblaten-klooster.

Meer algemene informatie >>>

Het Oude Kerkhof in Valkenswaard

Op dit prachtige lommerrijke oude kerkhof aan de Kerkhofstraat komen volgens wichelaar Klaas de Jonge leylijnen samen. De oost-westlijn loopt dwars door het gangpad van de oude, nu afgebroken kerk, waarvan de fundamenten zichtbaar zijn gemaakt. Het kruispunt van de leylijnen ligt in het oude deel van de begraafplaats en is gemarkeerd door een stenen kruis in de grond.

Meer informatie >>>

Bronnen:
12 Magische plaatsen in Nederland van Hans van de Bosch en Jelle Veeman
Spirituele plekken in Nederland van Henk Ganzeboom
Bomen en mensen, een oeroude relatie onder redactie van Frans Moens en Roelie de Weerd
Artikel ‘Warme voeten op een krachtplek’ van Johan Nebbeling in de Gelderlander van zomer 2020
Hints van OBOD-leden, aangevuld met informatie vanaf het internet.

Reacties zijn gesloten.