OBOD-festival 2017: Back to basics

Op zondag 24 september vond in de Ommuurde Tuin in Renkum de Back to Basics – Open Barden-, Ovaten- en Druïdendag plaats.

Ruim tachtig mensen bezochten deze dag.

Hieronder de oorspronkelijke beschrijving:

De dag ‘Back to Basics’ is anders dan de voorgaande edities. We horen zo vaak aan het eind van de dag dat er eigenlijk te weinig tijd is geweest om gewoon bij elkaar te zitten, bij te praten met oude kennissen of kennis te maken met nieuwe leden. Daar waar de dag altijd vol zit met workshops en andere programmaonderdelen willen we graag, ook vanwege organisatorische redenen, terug naar de basics. Het is een dag in het teken van eenvoud. Een ongedwongen sfeer waarin tijd is voor ontmoetingen, lekker eten, spel en diepgang.

Programma

De poorten gaan om 9:30 uur open en we starten de dag om 10 uur met een openingsritueel en het delen in groves. Laat je zien tijdens de potluck lunch (breng wat mee voor jezelf en een ander) door te zorgen voor muziek of een verhaal. Neem je Tarot-kaarten, wol of je gitaar mee. We vinden het mooi als de nieuwe leden, die nooit eerder bij een dergelijke bijeenkomst zijn gewest worden betrokken in de groep en kunnen kennismaken met druidry en alles wat daarbij hoort. Voor de de kinderen is er vuur om broodjes op te bakken en genoeg materiaal om hutten te bouwen. We sluiten af met een Alban Elfed-ritueel. Wil je het mee helpen vormgeven? Dan kan dat gedurende de dag.

Kosten

Door de low profile opzet van deze dag kunnen we de bijdrage ook beperken tot E 12,50 voor een volwassene en E 7,50 voor kinderen tot 12 jaar. Hierbij zijn biologische koffie, (kruiden)thee en limo inbegrepen. In de tuinwinkel zijn die dag naast pompoenen en groenten ook soep, taart, bier, wijn en andere dranken verkrijgbaar.

Meedoen

Dit is de dag dat je introducees mee kunt nemen. Van je kinderen tot je buurvrouw die altijd al wilde weten waarvoor je nu die vuurtjes in je achtertuin stookt.

Vind je het leuk om deel uit te maken van deze dag? Meld je dan graag aan via Facebook of estherkuiler75@gmail.com

De dag (volgend jaar) mee organiseren?

Vind je het leuk om deze dag dit of volgend jaar gedeeltelijk mee te organiseren? Ook dan horen we het graag.

Reageren is niet mogelijk