OBOD Workshop Meditatie & Rituelen

Het pad van de druïde is primair een solitair pad. Je volgt de cursus alleen en je hebt niet altijd de mogelijkheid om je ervaringen te delen met anderen. Het doen van de verschillende meditaties en het werken met de rituelen voelt soms ongemakkelijk en nog onvoldoende eigen.

Om je hierbij te ondersteunen wordt eens per jaar de workshop Meditatie & Rituelen aangeboden, die binnen de OBOD is ontwikkeld als een aanvulling en ondersteuning bij de gwersi. De workshop is zo opgebouwd, dat hij heel waardevol is voor zowel beginnende barden als ook voor ovaten en druïden die gezamenlijk de jaarfeesten willen vieren of starten met een Seedgroup of Grove.

Deze ervaringsgerichte workshop laat je ervaren hoe je de meditaties kunt verdiepen. Geeft je inzicht in de opbouw van de  rituelen rond de jaarfeesten en leert je effectief te verbinden met de heilige tijd en heilige ruimte in ceremonies. Zo verken je verschillende manieren waarop jouw verbinding met de wezens, gidsen en wijsheid van de andere werelden verdiept kan worden.

De workshop wordt verzorgd door Henk & Marjorie en vindt plaats op twee zaterdagen. Het doen doen en ervaren staat hierin centraal. De eerste dag zal geheel in het teken van Meditatie staan. We werken met de technieken uit de bardengraad die de basis vormen voor al het innerlijk werk dat de OBOD biedt. Onderwerpen die aan bod komen zijn; intentie en lichaamsgewaarzijn, ademhaling, lichtlichaam (lightbody), innerlijk reizen, en je verbinding met gidsen en innerlijke wezens.

Op de tweede dag maken je kennis met de manier waarop een ritueel onszelf beïnvloedt en onze creativiteit versterkt. Je ervaart hoe rituelen ons in verbinding brengen met de andere werelden en de magie van de heilige tijd en ruimte. Thema’s die aan bod komen zijn; intentie, het centrum en de cirkel, poorten en het aanroepen van de windrichtingen. Ter afsluiting van deze dag geven we samen een ritueel vorm.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan de workshop:
“…Deze workshop klonk als een klok; helder, stap voor stap, duidelijk en een frisse blik gevend…”
“…De manier waarop de training gegeven wordt is bijzonder prettig en zorgt ervoor dat er ‘spelenderwijs’ wordt verdiept…”
“…Het heeft veel meer kop en staart gekregen; dat geeft meer zelfvertrouwen om een actievere rol te spelen in rituelen…”

Achtergrond begeleiders
In Nederland verzorgen Henk en Marjorie, die nu zo’n 20 jaar actief binnen de OBOD zijn, de workshop. Sinds 2006 werken ze (beiden trainer en coach) ook samen op andere vlakken met workshops rond de jaarfeesten. In het magische Cornwall zijn ze door Kate & Barry Reilly en later door Théa Worthington getraind en geïnspireerd om het materiaal hier in het Nederlands aan te bieden.
In België wordt de cursus verzorgd naast Marjorie door Danny, die ook al meer dan 20 jaar verbonden is aan de OBOD.

Praktische informatie
De workshop wordt zowel in Belgie als in Nederland verzorgd! De workshop bestaat uit twee dagen die niet los te volgen zijn,
In België op twee zaterdagen, 19 september en 17 oktober van 09.30 – 17.00 uur. (locatie volgt)
In Nederland op twee zondagen, 22 november en 13 december in Zeist.
Kosten bedragen € 100,– voor de twee dagen incl. koffie en thee. De lunch verzorgen we samen Potluck-style.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via http://goo.gl/forms/5eaFzIyZ3q of via een email naar henk@druiden.nl. Je ontvangt dan een inschrijfformulier voor je definitieve aanmelding. Mocht je niet kunnen maar wel geïnteresseerd zijn, laat dat ons ook weten. Meer informatie kun je ook krijgen via 06-40641350 (Henk) of 06-55895970 (Marjorie).

Reacties zijn gesloten.